Značilnosti in prednosti PE100 cevovodnih sistemov

Alkaten cevi so narejene iz polietilenske snovi. Uporabljamo jih za distribucijo vode. Največkrat pa se uporabljajo v dovršenih sistemih, ki so del oskrbe s pitno vodo. Inženirji, kateri pripravljajo načrte za širitev oskrbe s pitno vodo, se najraje poslužujejo takšnih materialov, kot je polietilen. Izboljšano zmogljivost sodobnih kombiniranih materialov predstavlja material PE100. Ta snov je omogočila izboljšanje lastnosti sistemov za distribucijo in transport različnih tekočin.  

Polietilenski transportni vodi se že več kot petdeset let uspešno uporabljajo pri sistemih oskrbe s pitno vodo. Uporabljajo se tudi za odstranjevanje odplak v različnih okoljih. Pri vgradnjah na zahtevnem terenu in v ekstremnih podnebnih pogojih sta kakovost in varnost materialov ključnega pomena. Alkaten cevi, ki so narejene iz PE100 materiala, so pri distribuciji vode izredno trpežne in učinkovite.

Distribucija pitne vode s PE100 sistemi

P100 predstavlja idealen material tako za večje kot za manjše projekte. Takšne materiale priporočajo celo inšpektorati za pitno vodo. Podjetja, ki se prijavljajo na razpise in evropske projekte, ta material smatrajo za najbolj učinkovitega. PE100 materiali morajo biti oblikovani tako, da bodo uporabni pri vseh aplikacijah za pitno vodo. Transport pitne vode je v sistemu takšnih transportnih vodov zelo ekonomičen. Alkaten cevi, ki vsebujejo PE100 materiale, so dobro kemijsko odporne. Prav tako nudijo visoko obratovalno zanesljivost. Zaradi trpežnosti tega polietilena nudijo odpornost proti koroziji. Na tak način se uspešno ščitijo pred kovinskimi materiali.

Raznovrstna uporaba alkaten PE100 cevi  

Visoko trdni PE100 polietilenski sistem se lahko uporablja za prenos vseh vrst tekočin, ne samo za vodo. Uporablja se tudi za blato in pline. Največkrat jih uporabljamo pri transportnih vodih za mineralno gnojevko, pri kanalizacijskih sistemih ter pri vodi za ponovno uporabo. Ne smemo pozabiti pomembne rabe pri transportu odpadnih voda, pri podmorskih in namakalnih sistemih ter pri oskrbi sistemov v rudnikih. PE100 je najprimernejši material za uporabo v kanalnih vodih brez izkopa, kateri so nameščeni z usmerjenim vrtanjem in postopki zdrsa. Prednostno metodo spajanja PE100 materiala predstavlja toplotna fuzija. Takšne materiale je sicer lahko variti, saj zagotavljajo trajno tesnost v celotnem sistemu.  

Transportni voziček je uporaben predvsem zato, ker lahko z njim enostavno prestavimo težje predmete. Preberi več …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *