Čiščenje tlakovcev olepša vaš dom

Ne glede na to, ali imate teraso, dvorišče ali dovozno pot iz tlakovcev, je pomembno, da jih vzdržujete čiste, saj tako ohranjate njihov videz in funkcijo. Redno pometanje in spiranje s cevjo lahko pomagata odstraniti umazanijo in ostanke, vendar boste morda morali tlakovce sčasoma temeljiteje očistiti. Tukaj je nekaj nasvetov za čiščenje tlakovcev:

 • Najprej pometite ali s cevjo odstranite vso sproščeno umazanijo ali ostanke.
 • Nato zmešajte raztopino blagega mila za posodo in vode.
 • S krtačo z mehkimi ščetinami tlakovce zdrgnite z milno raztopino.
 • Milo sperite s čisto vodo.
 • Če se na kamnih še vedno nabira umazanija, lahko poskusite z visokotlačnim čisitlnim strojem na nizki stopnji.
 • Pred hojo ali vožnjo po tlakovcih se morajo ti popolnoma posušiti.
Čiščenje tlakovcev olepša vaš dom

Pri čiščenju tlakovcev je tlačni čistilec pogosto najboljše orodje za to delo. Če tega dela ne boste izvajali samo lahko poiščete izvajalce za čiščenje tlakovcev Ljubljana. Tlačni čistilci lahko hitro in enostavno odstranijo umazanijo in druge ostanke s tlakovcev, ne da bi poškodovali sam beton.

Če boste za čiščenje tlakovcev uporabili tlačni čistilec, morate upoštevati nekaj stvari. Prvič, vedno začnite z najmanjšim možnim pritiskom in ga po potrebi postopoma povečujte. Drugič, pazite, da je šoba tlačnega čistilnika vsaj 12 centimetrov oddaljena od površine tlakovcev. Nazadnje poskrbite, da boste vsa uporabljena čistila ali kemikalije po končanem delu splaknili z veliko vode. Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov boste tlakovce očistili hitro in enostavno, ne da bi jih pri tem poškodovali.

izdelava nagrobnega spomenika

Preberite tudi:

Izbrati primeren nagrobni spomenik zagotovo ni lahka naloga. Vemo, da nam takšna struktura služi kot stalni opomnik na naše ljubljene. Izdelovalci nagrobnikov ponujajo tudi povsem edinstvene in personalizirane grobne kamne in spomenike. Več v članku Najboljši material za nagrobni spomenik.

Betonski tlakovci imajo v primerjavi z drugimi vrstami tlakovcev številne prednosti:

 • So trpežni in zahtevajo malo vzdrževanja.
 • So nedrseči in zagotavljajo dobro odvajanje vode.
 • Uporabljajo se lahko za različne namene, vključno z dovozi, terasami in pešpotmi.
 • Na voljo so v različnih barvah in teksturah.
 • Njihova namestitev je preprosta in ne zahteva posebnega orodja ali opreme.

Če iščete trpežno tlakovanje z nizkimi stroški vzdrževanja, so betonski tlakovci odlična izbira. Na voljo so v različnih barvah in teksturah, ki ustrezajo vašim potrebam, in se lahko uporabljajo za različne namene. Enostavno jih je vgraditi in zanje ne potrebujete posebnega orodja ali opreme.

Eden od glavnih razlogov za rast alg in bakterij na tlakovcih je prisotnost vlage. Tlakovci se pogosto uporabljajo na zunanjih površinah, kjer so izpostavljeni dežju, snegu in drugim oblikam padavin. Ta vlaga lahko prodre v pore tlakovcev in zagotovi odlično okolje za razvoj alg in bakterij. Poleg tega so tlakovci pogosto izdelani iz materialov, ki vsebujejo veliko hranilnih snovi. Tudi ta hranila lahko prispevajo k rasti alg in bakterij.

Na tlakovcih lahko na več načinov preprečite rast alg in bakterij. Eden od načinov je, da tlakovce zapečatite s tesnilno maso, ki bo ustvarila pregrado pred vlago in hranilnimi snovmi. Druga metoda je redno čiščenje tlakovcev s tlačnim čistilcem ali drugo napravo za čiščenje. Pomembno je tudi zagotoviti, da na območju okoli tlakovcev ni smeti in stoječe vode, saj lahko tudi ti prispevajo k rasti alg in bakterij.