Preprečimo nabiranje umazanije v našem avtomobilu

Gumijasti tepihi za avto

Vsako vozilo potrebuje malenkost pozornosti in ljubezni od časa do časa. Neglede na to ali vozimo SUV, kombi, klasični ali športni jekleni konjiček ipd., ga moramo primerno zaščititi pred nabiranjem umazanije. Zunanjost lahko hitro operemo, vendar je najbolj trdožive madeže pogosto mogoče opaziti v notranjosti kabine našega vozila. Odlično zaščito proti vodi, blatu, kamenčki in drugo nesnago nudijo gumijasti tepihi za avto, ki jih lahko vgradimo brez dodatnega orodja. Narejeni so tako, da z naših čevljev ujamejo vso umazanijo in ji preprečijo dostop do preproge v avtu.

Gumijasti tepihi za avto ujamejo umazanijo s podplatov čevljev

Ključni pomen vsakega avtodela je njegova oblika oziroma sestava. Tudi za preproste dodatke, kot so gumijasti tepihi za avto, je to pomembna lastnost. Zgornji del omenjenih tepihov ima zelo natančno in posebno sestavljeno površino, ki je lahko narejena iz različnih elementov. Različni vtori, izrezi, obrobe in drugi deli gumijastega tepiha za avto so namenjeni temu, da ujamejo majhne kamenčke, blato, vodo ter podobno. Pogosto je tudi mogoče opaziti tudi privzdignjene robove, ki preprečujejo vlagi dostop kovine in drugih materialov, ki so del tal našega vozila.

Gumijasti tepihi za avto ščitijo pred umazanijo
Gumijasti tepihi za avto učinkovito zaščitijo pred umazanijo in obrabo vašega vozila.

Groba površina gumijastih tepihov za avto pa je tudi namenjena, da postrga blato, prah in kamenčke s podplatov naših čevljev. Deluje nekako tako kot predpražnik v našem domu. Zato je ključnega pomena, da od časa do časa očistimo omenjen dodatek za avto.

Ne spreglejte tudi naslednjega članka: Pogonski jermen – obraba in menjava

Glavne prednosti gumijastih tepihov za avto

Sčasoma lahko z vstopanjem in izstopanjem iz našega avtomobila povzročimo, da se na tleh kabine nabere veliko umazanije. Mokri madeži so pravo gojišče bakterij. Obenem pa lahko povzročijo gnitje kovine in drugo škodo v našem vozilu.

Gumijasti tepihi za avto Gledring

Čista notranjost našega jeklenega konjička je zelo pomembna, če ga želimo v bodoče prodati. Urejena in čista kabina pove bodočemu lastniku vozila, da opravlja dober nakup. Tudi, če ne nameravamo prodati našega vozila, se bomo med vožnjo bolje počutili. To pa zato, ker bo notranjost čista in ne bomo primorani trpeti neprijetnih vonjav, ki jih povzroča vlaga ter razna umazanija.

Tekstilne avtomobilske preproge za avto

Guma je res vzdržljiv material, ki je tudi cenovno ugoden. Poznamo pa tudi tekstilne avtomobilske preproge za avto, ki tudi dobro ščitijo pred nabiranjem umazanije. Narejene so iz kombinacije različnih materialov v povezavi s tekstilom. Na voljo so v številnih barvnih izvedbah in so predvsem mišljene za voznike, ki želijo nekoliko več stila v avtomobilski kabini. Primerne so za vse avtomobile, vendar najbolje izgledajo v bolj luksuznih in športnih vozilih.

Cena tekstilnih avtomobilskih preprog za avto je malenkost višja, saj so narejene iz dražjih materialov. Načeloma tudi enako dobro ujamejo delčke umazanije s čevljev. Jih pa je malenkost težje očistiti, vendar to ni težava, če uporabimo močan curek vode in nežno milnico.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *