Kakšne koristi vam lahko zagotovi termalna voda?

Koristi termalne vode

Termalna voda se že več stoletij izkorišča za zdravljenje neštetih bolezni, prav tako za omogočanje dobrega počutja. Sprožala naj bi namreč različne blagodejne učinke na naše telo pa tudi na duha. Temperatura termalne vode je v povprečju 28 stopinj Celzija. Njena zdravilnost pa je ravno povezana z naravno toploto. Ta naj bi delovala kot analgetik, odlične učinke pa ima tudi vadba v takšni vodi. Upor vode pri gibanju namreč zagotavlja učinkovito masažo in telovadbo – vseh skupin mišic telesa.

Koristi termalne vode lahko torej preizkusite kar s pomočjo plavanja ali razgibavanja v naravni termalni vodi. Ob tem pa naj poudarimo še, da obstaja ključna razlika med bazeni z naravno termalno vodo in z navadno ogrevano vodo. Med drugim se razlika kaže v količini klora v vodi.

Ugodno delovanje termalne vode na celo telo

Termalna voda ugodno deluje na naše celotno telo. Dobro vpliva tako na kožo, ki se lahko v celoti odlično prekrvavi, kot na notranjost našega organizma.

Termalna voda za blagodejne učinke
Termalna voda ima različne blagodejne učinke na naše telo pa tudi na duha.

Bazeni z naravno termalno vodo imajo lahko različno temperaturo. Posledično morate obvezno preveriti, v kako toplo vodo se boste v resnici podali. Ravno zaradi temperature namreč nekateri bazeni niso primerni za mlajše otroke. V nekaterih drugih bazenih pa se je priporočljivo zadrževati največ 20 do 30 minut. Po tem pa je treba telo še primerno ohladiti.

Za zmanjšanje stresa

Med največje koristi termalne vode sodi tudi to, da naj bi vplivala na zmanjšanje stresa in posledično ugodno vplivala na naše zdravje.

Celo več: znanstvene študije potrjujejo, da kombinacija med zmernim gibanjem ter sproščanjem v termalni vodi učinkovito znižuje vsebnost kortizola v slini in s tem raven stresa.

Temperatura in posebne sestavine mineralov v termalni vodi torej ugodno vplivata na zdravje ter podaljšujeta življenje. Termalna voda ima pozitivne učinke na krvni obtok, lajša obolenja, kot sta na primer luskavica ali revma.

V terme po dobro počutje in zdravje

Spoznali ste, kakšne koristi termalna vode si lahko omogočite, če se na primer v njej kopate ali razgibavate.

Termalni Center Thermana Park z bazenis termalno vodo, whirlpooli in tobogani

Če so vas koristi premamile, je čas, da si rezervirate termin v termah in s seboj odpeljete še vse svoje bližnje, za katere si najverjetneje tudi želite, da bi se čim bolje počutili in bili zdravi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *