Odstranitev znamenj je včasih nujno potrebno

Odstanitev znamenj in kožnih sprememb

Če imate kožna znamenja in vas skrbi, da so nevarna, je nujno, da obiščete dermatologa. Obisk takšnega strokovnjaka je dobrodošel tudi tedaj, če vas motijo bradavice ali pa podobni kožni izrastki ali pa vas moti hiperpigmentacije na obrazu ter bi se jih radi znebili.

Dermatolog je pravi naslov tudi tedaj, kadar imate na lasišču ali pa na hrbtu zamašene lojnice in bi jih radi ostranili, če vas srbi koža, ki je suha ter na njen nastajajo rane ali pa ste morda opazili spremembe na lasišču in nohtih. Ne glede na to ali je težava zdravstvena ali estetska, je dobro, da se jo da pregledati zdravniku specialistu dermatologije. V določenih primerih je odstranitev znamenj celo nujno potrebna storitev.

Prvi obisk pri dermatologu

Ko boste izbranega dermatologa prvič obiskali, lahko pričakujete specialistični pregled težav s kožo, dermatoskopijo, svetovanje o najbolj učinkovitem načinu zdravljenja bolezni kože. Možna je tudi odstranitev znamenj oziroma kožnih sprememb.

Posegi in odstranjevanje kožnih sprememb se opravljajo v sodobno opremljenih operacijskih sobah. Posege se opravlja ambulantno, brez hospitalizacije ter v lokalni anesteziji. Okrevanje je praviloma neboleče ter relativno hitro, in to brez dodatnih odsotnosti z dela ali pa omejevanja kakršnih koli aktivnosti.

Odstranjevanje pigmentnih znamenj in izrastkov

Veliko ljudi opazi moteče izrastke na trupu, vratu, pod pazduhami pa tudi na obrazu. Seveda jih je dobro ali pa celo nujno pokazati svojemu zdravniku, še bolje pa dermatologu. Prav tako je dobro razmisliti o tem, ali bo morda potrebna odstranitev znamenj.

Obiščite dermatologa za odstranitev znamenj oziroma kožnih sprememb.
Če imate kožna znamenja, bradavice ali pa podobne kožne izrastke ali pa vas moti hiperpigmentacija na obrazu in vas skrbi, da je nevarna, je nujno, da obiščete dermatologa.

Poznanih je kar nekaj vrst izrastkov in prav vsak potrebuje izjemno natančno diagnozo. Ločiti pa je potrebno med nevarnimi izrastki ter med spremembami ter nenevarnimi izrastki. Slednji so samo estetsko moteči. Nevarne izrastke praviloma diagnosticira osebni zdravnik ali po njegovi presoji specialist dermatolog. Takšne izrastke se lahko odstrani le na operativni način. Pri tem je seveda nujno potreben še histološki pregled.

Učinkovito zdravljenje bolezni kože

Takšne izrastke se lahko odstrani le na operativni način.

Skoraj vsak človek se sreča z obolenjem ali pa drugo manj ali bolj motečo spremembo kože. Koža velja za največji funkcijski organ človeka, posledično se na njej pojavljajo številne bolezni. Pogosto so izjemnega pomena preventivni pregledi pri dermatologu – zlasti pri odkrivanju rakavih obolenj kože.