Koristni nasveti za uporabnike progresivnih očal

prednosti progresivnih stekel

Progresivna očala so odlična rešitev za izboljševanje vida pri osebah, ki potrebujejo korekcijo vida za bližino ter daljavo. Z njimi se lahko na učinkovit način izognejo neprijetnemu menjavanju očal pri najrazličnejših opravilih. Lahko odpravljajo starostno daljnovidnost, ki se navadno prične pojavljati nekje po 40. letu. Stekla takšnih očal omogočajo oster vid na bližino, na srednjo daljavo ter na daljavo.

Omenjeni očesni pripomoček uspešno olajšuje očesni napor in dobro poskrbi za najbolj naravno korekcijo vida. Na zgornjem delu progresivnega stekla je dioptrija za daljavo. Slednja proti spodnjemu delu prehaja v bližino.

Kako se prilagoditi na uporabo progresivnih očal?

Verjetno bo tudi pri vas preteklo kar nekaj časa, da se boste lahko dovolj dobro privadili na nova progresivna očala. Kljub temu pa obstaja nekaj praktičnih rešitev, ki vam lahko pomagajo, da obdobje privajanja nekoliko skrajšate.

Kako se prilagoditi na uporabo progresivnih stekel?

Pomembno je, da nova očala nosite čim bolj pogosto. V nasprotnem primeru boste torej upočasnili prilagoditveno obdobje, predvsem v prvih tednih. Ob tem je ključno še to, da takoj prenehate uporabljati stara očala, ker se bodo morale vaše oči namreč ponovno prilagoditi. Slednje pa pogosto pripelje do nezaželenih glavobolov.

Največje prednosti progresivnih stekel

Na sploh so progresivna očala izjemno preprosta in praktična. Za vsa opravila boste namreč potrebovali zgolj eno vrsto očal. A slednje je samo ena od neštetih prednosti tovrstnega pripomočka za oči.

Dobrodošla so tudi zato, ker:

  • olajšujejo življenje, ker ni treba ves čas skrbeti, ali imamo kje pri roki očala za branje,
  • so ustrezna za vse aktivnosti, tudi za športne,
  • jih lahko izdelamo v obliki obarvanih sončnih očal.

Ključni dejavniki pri izbiri progresivnih očal

Pri tej vrsti očal je treba paziti na kar nekaj dejavnikov. Med drugim obvezno na:

  • pravilno meritev dioptrije,
  • izbiro očalnih leč glede na življenjski slog,
  • natančno izdelavo.
Progresivna stekla so izjemno praktična
Progresivna stekla so izjemno praktična, ker boste za vsa opravila potrebovali zgolj eno vrsto očal.

Pravilna dioptrija omogoča, da lahko dobro vidimo in da smo lahko deležni prav vseh prednosti progresivnih stekel. V optiki pri izbiri takšnega pripomočka strokovnjaki stranko vedno vprašajo, za kakšen namen jih bo potrebovala, kakšno vrsto dela opravlja, kakšen hobi ima. Na takšen način lahko dovolj dobro svetujejo o izboru ustrezne očalne leče. Slednje so vedno izdelane po meri za vsakega uporabnika posebej. Vgradnja stekel mora biti zato še toliko bolj natančna pa tudi skrbno premišljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *