Varen prevoz koles z avtomobilom

Če ste navdušeni nad tem, da bi s seboj na dopust odpeljali tudi svoja kolesa, boste morali najprej poskrbeti za pravilno namestitev koles na vaše vozilo. Nosilci za kolesa so odlična rešitev. A pred nakupom tovrstnega izdelka najprej preverite celotni trg. Prepričajte se, kakšni avto nosilci so vam na voljo. Naleteli boste na tri različne sisteme prtljažnikov za prevoz koles na želeno lokacijo.

Na voljo so strešni prtljažnik z nosilci za kolesa, nosilec koles za kljuko za klasična in električna kolesa ter nosilec za prtljažna vrata. Za katero vrsto nosilcev se boste odločili, pa je predvsem odvisno od tega, kakšno vozilo uporabljate, koliko koles in kako pogosto jih boste prevažali do cilja ter nazaj.

Ključna prednost strešnih nosilcev za prevoz koles

Strešni avto nosilci za kolesa so zelo pogosta izbira zahtevnih kupcev. Takšna vrsta nosilcev vam zagotavlja, da lahko povsem brez skrbi prevažate tudi do 4 kolesa hkrati. Edina slabost te vrste nosilca je morda ta, da je nanj malce težje namestiti kolesa. Sicer pa se cene za strešne nosilce koles gibljejo nekje od 30 evrov naprej.

Najbolj uporaben način za prevažanje koles

Medtem ko so strešni nosilci najpogostejša izbira večine kupcev, pa nosilci koles za na kljuko veljajo za najbolj uporaben način prevažanja koles na sploh. Je pa res tudi to, da je takšna vrsta avto nosilcev najdražja. Po nosilcih za kljuko posegajo zlasti tisti, ki se odpravljajo na družinsko kolesarjenje in s seboj želijo prevažati večje število koles. Večina nosilcev za kljuko ima povsem preprost način pripenjanja. Za nameščanje ne potrebujete prav nobenega posebnega orodja. Nosilec lahko tudi zaklenete. Dobro je, da je takšen pripomoček opremljen še z možnostjo nagiba. To vam bo omogočilo povsem neoviran dostop do prtljažnega prostora.

Preberite naslednji članek: Z rednim servisom ohranimo kolo v najboljšem stanju

Potrebno se je zavedati, da je posamezno kolo pravi čudež naprednih tehnologij in številnih znanj ter izkušenj iz mnogih tehnoloških področij. Sčasoma pa se, kot vsak stroj, tudi okvari. Zato potrebujemo manj ali bolj napredne storitve vzdrževanja, da zagotovimo nadaljnjo brezskrbno vožnjo.

Avtonosilci za električna kolesa

Na voljo so tudi posebni nosilci za e-kolesa, ker so takšna kolesa precej težja od klasične vrste koles. Ker se električnih koles praviloma ne namešča na streho vozila, je zanja najprimernejša izbira nosilec za na kljuko.

Sicer pa imajo običajni avto nosilci za kolesa nosilnost nekje med 40 in 60 kilogrami. To pomeni, da bi z njimi lahko prevažali tudi električna kolesa. Kljub temu pa je veliko bolj priporočljivo, da preverite še ponudbo nosilcev z močnejšim ogrodjem.