Nega in uporaba lasnih podaljškov za vsako žensko

Clip on lasni podaljški

V primeru, da imamo redke lase ali si želimo imeti daljše že danes, to enostavno naredimo z lasnimi podaljški, ki so na voljo v različnih izvedbah. Izbiramo med clip on, microring in keratinskimi podaljški. Nadalje jih delimo še na sintetične in prave lase. Dobro je, da si pred nakupom ogledamo tudi samo nego in vzdrževanje. Tako bomo iste lasne podaljške lahko uporabljali dolgo časa.

Vrste lasnih podaljškov 

Primarno ločimo lasne podaljške v dva sklopa in sicer snemljive clip on in obstojne, kot so keratinski in microring.

Keratinski lasni podaljški so najbolj popularni

Keratinski podaljški so narejeni iz povsem naravnih las. So najbolj popularna metoda podaljševanja, saj so dolgo obstojni, enostavni za vzdrževanje in posnemajo naše naravne lase. Na našo glavo jih pritrdimo s pomočjo keratinskih spojev, ki jih je treba pred pritrditvijo segreti.

Keratinski lasni podaljški
Keratinski lasni podaljški so zelo obstojni

Na glavi se obdržijo 3 do 6 mesecev, odvisno od hitrosti rasti naših las. Ker se na glavo pritrjujejo posamezni čopki in ne celotni trakovi, jih lahko uporabimo tudi samo za manjšo zgostitev in pridobitev dodatnega volumna pričeske. Sami jih ne moremo pritrditi in potrebujemo pomoč frizerja.

Microring lasni podaljški za vsake lase

Podaljševanje z microring čopki ne vsebuje toplotne obdelave. Gre za povsem naravne lase, ki povsem posnemajo strukturo naših las. Microring lasje omogočajo kombinacijo različnih barv in stilov pričeske.

Video: Microring lasni podaljški

Primerni so za pritrditev na vse vrste las, razen na izjemno lomljive. V kompletu je 50 čopkov las, ki zadostujejo za osnovno zgostitev in podaljšanje naših naravnih las. Pri pritrditvi nam mora pomagati frizer.

Clip on lasni podaljški za samostojno uporabo

Pri clip on lasnih podaljških za namestitev ne potrebujemo pomoči drugih. Različni ponudniki imajo različne vrste sponk, s katerimi se pritrdijo na lasišče. Izbiramo med eno zavesico ali osmimi zavesicami. Ločimo tudi med pravimi in sintetičnimi lasmi. Najbolj naravno izgledajo pravi lasje, vendar so tudi sintetični dandanes skoraj povsem enaki pravim. Razlikujejo se samo v negi in vzdrževanju. Clip on pritrdimo zjutraj sami na lase in jih zvečer odstranimo.

Vzdrževanje sintetičnih in pravih lasnih podaljškov

Vse lasne podaljške, ki so narejeni iz pravih las, vzdržujemo na enak način kot lastne lase. Uporabljamo šampon in balzam za nego, obenem pa jih sušimo na nizki temperaturi, da ne prihaja do izsuševanja. Lahko tudi uporabljamo kupljene ali doma narejene maske za nego. Sintetične peremo na nizki temperaturi s šamponom. Za sušenje ne uporabljamo sušilca za lase, saj jih lahko poškoduje. Češemo jih samo z nežnimi krtačami za lasne podaljške.