Nakup domene je pomemben proces

Morda niti ne pomislite na to, kako zelo pomemben proces je nakup domene za vašo spletno stran. Ta namreč lahko celo odločilno vpliva na to, kako dobro se bo vaša spletna stran uvrstila v Google iskalnik. Izbira slabe domene vaše podjetje lahko že vnaprej kar dobro omeji ter mu s tem zapre še druge številne možnosti za predstavitev na spletnem oziroma digitalnem trgu. 

Dober nakup domene pa v nasprotnem primeru lahko zelo pospeši uvrstitev vaše spletne strani v iskalniku ter uporabnike še dodatno prepriča in jim pomaga pri gradnji zaupanja, kar je na tem mestu eden od najpomembnejših dejavnikov. 

 Nakup nove ali potekle domene 

Morda je nakup potekle domene nekoliko tvegana zadeva, vendar pa vam takšen nakup lahko celo prinaša prednosti. Domene, ki so že potekle, so bile pogosto že uvrščene v iskalnike ter imajo ravno zaradi tega več ali manj zunanjih povezav. Če je teh veliko in do kvalitetne, ima potekla domena veliko prednosti pred novimi. 

Za potekle domene z večjo vrednostjo je znano, da jih ni tako zelo lahko najti, obenem pa niti niso poceni. Po drugi stani pa ta vrsta domene lahko za vas predstavlja preveliko tveganje. V resnici gre pri tem lahko za domeno, ki je bila v Google iskalniku že sankcionirana. Preden se odločite za nakup domene take vrste, morate zato nujno preveriti, kaj se je z njo v preteklosti dogajalo. Lahko pa rečemo, da večina poteklih domen ni vredna nakupa, zato se takemu nakupu domene raje izogibajte ter se posvetite nakupu povsem nove. 

Končnica domene za spletno stran 

Svetujemo vam, da si izberete domeno, za katero je značilno, da cilja na lokacijo vaših obiskovalcev oziroma uporabnikov. Če na primer želite s svojo spletno stranjo nagovarjati domači trg, je domena .si zagotovo odlična izbira. Omogočila vam bo namreč veliko hitrejšo uvrstitev v vaši državi, obenem pa domene .si niti niso tako zelo zasedene kot na primer domene s končnico .com. 

Tudi nakup domene .eu je dobra izbira, a samo v takem primeru, če boste s svojo spletno stranjo želeli nagovarjati trg EU. V nasprotnem primeru  je veliko boljša izbira domene s končnico .com.