Carnet domene so na voljo že od leta 1996

Za doseganje kupcev v domači in tujih državah je izdelava spletne strani zagotovo eden od najlažjih pa tudi najboljših načinov. Za nova podjetja in vlagatelje v zadnjem času izredno potencialen trg predstavlja tudi Hrvaška. Izkazalo se je, da je za doseganje hrvaških kupec oziroma strank daleč najbolje uporabiti Carnet domene.

Carnet domenam lokalno prebivalstvo daleč najbolj zaupa. Obenem pa tovrstne domene veljajo za tiste, ki jim zaupajo tudi veliki spletni iskalniki. Slednje lahko odpre možnost konkuriranja – tudi za že ustanovljena in uspešna podjetja v hrvaški regiji.

Imena domen so naslovi spletnih strani v internetu. Sestavljena so iz niza črk in številk ter spletnim brskalnikom sporočajo, kje naj najdejo iskano spletno mesto.

Zaupanja vredne domene

Veliki spletni iskalniki določajo najrazličnejše standarde za dostopnost in vidljivost različnih strani na spletu. Teža ter zaupanje pri tem igrata izjemno pomembno vlogo. K sreči so Carnet domene ter njihove končnice na .com ter .hr na voljo že vse od leta 1996.

Priljubljeni spletni iskalniki domene Carnet smatrajo za verodostojne, zato jim zaupajo. Torej so to lahko odlična izbira za poslovanje na hrvaškem trgu. Vaša spletna stran je lahko uvrščena višje v iskalnih rezultatih. Slednje pa seveda poveča njeno konkurenčnost, nenazadnje tudi prepoznavnost. To pa vsekakor močno olajšuje grajenje edinstvene blagovne znamke.

Osnovna pravila za domeno Carnet

Pravila registracije so se od leta 1993 na različne načine spremenila. Osnovna pravila za domene Carnet so na primer ta, da je možno izbrati tudi domeno s šumniki, da je najdaljše dovoljeno število znakov in črk v imenu 63, da je možno registrirati tako brezplačno kot tudi plačljivo domeno.

Možnost brezplačne domene Carnet lahko dobijo osebe, ki imajo stalno prebivališče na Hrvaškem. Povsem enako velja za vsa podjetja pa tudi organizacije, ki imajo v omenjeni regiji registrirano dejavnost. Ime pa je omejeno na ime ter priimek fizične osebe oziroma na ime podjetja.

Plačljive domene Carnet se lahko registrirajo pri najrazličnejših ponudnikih spletnih storitev na območju Hrvaške pa tudi drugod. Ena od prednosti je ta, da je na razpolago še vedno zelo veliko imen. Na takšen način lahko dovolj hitro najdemo primerno oziroma idealno ime za svojo spletno stran – stran, ki bo torej predstavljala našo blagovno znamko oziroma podjetje.

Naj poudarimo še, da je zelo priporočljivo, da se domena ter gostovanje kupi kar pri istem ponudniku. To je zlasti priporočljivo za tuja podjetja, ki bi svoje poslovanje rada razširila na hrvaški trg.