Vodič za nakup novih kartuš za tiskalnik

Zamenjava kartuš v našem tiskalniku je dokaj enostaven proces. Težava nastane, ko si moramo izbrati prave v ogromni ponudbi. Poznam različne izvedbe kartuš, ki so polne računalniškega žargona, ki nas samo zmede. Tako lahko hitro kupimo napačen izdelek, ki ne bo deloval z našim tiskalnikom. Da bi vam olajšali nakupovalno izkušnjo, vam predstavljamo kratek vodič, ki vas bo oborožil z osnovnim znanjem o tiskalnikih in barvah. Ostanite z nami in si preberita članek do konca, da se boste lažje znašli, ko bo čas, da zamenjate barve v svojem tiskalniku.

Osnove barvnih tiskalnikov

Prva stvar, ki jo moramo vedeti je, da barvni tiskalniki uporabljajo kartuše, laserski tiskalniki pa tonerje. Razlika med njimi je velika, saj kartuše za tiskalnike vsebujejo tekočo barvo, tonerji pa posušen barvni prah, ki ga zapečejo na papir.

Velikokrat pa nas zmedejo različne oznake na kartušah, ki jih opazimo med nakupovanjem. Kratice, kot so OEM, kompatibilne, obnovljene in ponovno napolnjene, so oznake, ki razlikujejo kartuše po njihovih karakteristikah. Vse niso enake in so tudi drugačnih cen. To pomeni, da moramo poznati med njimi razlike, da izberemo najbolj primerno za našo uporabo.

Razlike med kartušami

Poglejmo si razlike med kartušami, ki jih lahko najdemo v spletni trgovini. Te so:

  • OEM

To je oznaka, da so kartuše originalne. Proizvaja jih proizvajalec našega tiskalnika in so preverjene, da 100% delujejo z našo napravo.

  • Kompatibilne

Lahko bi rekli, da so to generične kartuše, ki imajo nižjo ceno in so kompatibilne z našim tiskalnikom. So idealna izbira, če veliko tiskamo, saj so cenejše in imajo pogosto vgrajene različne izboljšave v primerjavi z OEM izvedbami.

  • Obnovljene ali Remanufactured

Pomembno je, da se zavedamo, da kompatibilne in obnovljene kartuše niso enake. Obnovljene kartuše so v resnici OEM, ki so bile obnovljene in ponovno napolnjene. S tem se ukvarjajo različna podjetja, ki ciljajo na to, da ponujajo visoko-kvalitetne kartuše po nižji ceni, kot so OEM izvedbe.

  • Ponovno napolnjene ali Refill

Je najbolj ugodna opcija, saj so to kartuše, ki so preprosto ponovno napolnjene. To lahko storimo tudi sami doma z kompatibilnimi izvedbami, vendar moramo biti zelo previdni.

Tablični računalniki. Za uporabo nista potrebni niti miška niti tipkovnica, saj zaslon deluje na dotik. Ker so lahko prenosljivi so izredno priljubljeni, poleg tega pa vsebujejo funkcije delovanja, kot jih ponujajo naši osebni, pametni mobilni telefoni. Preberi več …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *