Lastnosti in značilnosti LED žarnice E27

LED žarnice E27 z dalinjcem RGB ILLU opal 4W 300lm

LED žarnice E27, znane kot Edison sijalke s sedemindvajset milimetrov veliko vijačno vtičnico, so ene izmed najpogostejših sijalk v naših domovih, saj se odlično podajo tako k zunanji kot notranji razsvetljavi. Številka sedemindvajset se nanaša na vtičnico, ki jo vstavimo v posamično svetilko. Pri tem ima sijalka z vtičnico vedno enako osnovo, pri čemer se spreminja le njena oblika. 

Na voljo so v oblikah hrušk, krogel, palic, sveč in v cevastih oblikah. Pri tem imajo na površini tudi različne barvne in senčene obrobe ter vidne filamente. LED žarnice E27 so okolju prijazne in energetsko varčne, saj ne vsebujejo strupenih kemikalij in porabijo manj električne energije za proizvodnjo svetlobe. Posamična sijalka ima življenjsko dobo od deset tisoč do štirideset tisoč ur, kar pomeni od štiri do približno dvanajst let.

Sijalke za dinamično osvetljevanje prostora 

LED žarnice E27 imajo tudi možnost zatemnitve svetlobe, kar omogoča nadzor nad osvetlitvijo v prostoru. Ta lastnost je še posebej uporabna takrat, kadar želimo v domu vzpostaviti dinamično osvetlitev. Takšna svetila omogočajo tudi manjšo porabo energije, saj sijalka zahteva manj svetlobe. 

LED žarnice E27 so okolju prijazne in energetsko varčne
LED žarnice E27-4W 2200K Globo 11517

Nekatere sijalke pa ponujajo tudi možnost zatemnitve barvne temperature, poleg možnosti uravnavanja svetlosti v prostoru. Barvno temperaturo sijalke v svetilki lahko zatemnimo od tople bele svetlobe do tople žareče svetlobe. Tako lahko s takšnim svetilom ustvarimo ambientalno in sproščujočo osvetlitev ali pa bolj funkcionalno belo osvetlitev za branje in druga opravila. 

Preberite si še naslednji članek: Klimatske naprave Mitsubishi so enostavne za vzdrževanje in cenovno sprejemljive

Mitsubishi je priznan proizvajalec klim, ki se ponaša s kakovostjo, uporabnostjo in odličnimi lastnostmi.

Kako preklopiti iz navadnih sijalk na LED sijalke? 

Če se odločimo za preklop iz navadnih in halogenskih sijalk na sijalke, ki delujejo na svetleče diode, tedaj moramo najprej vedeti, kolikšno moč trenutna sijalka v svetilu uporablja. Prej je bil vat kot enota za svetlobni tok enak zaznavni moči proizvedene svetlobe.

Pri sijalkah s svetlečimi diodami pa to ne drži. Zato je pomembno, da pri izbiri LED žarnice E27, ki jo lahko v različnih oblikah in dodatnih možnostih osvetlitve kupimo v specializirani spletni trgovini na naslovu www.volino.hr, pregledamo in izbiramo glede na število lumna, ki predstavlja enoto za zaznavno moč proizvedene svetlobe.