Zdrava hrana za pse po načinu BARF

zdrava hrana za pse

Pravilno hranjenje naših kosmatih štirinožnih prijateljev pomeni, da bodo živeli srečno in dolgo življenje. Pri tem pa ni tako pomembna količina mesa ali briketov, kot pa njihova sestava. Vsak pes potrebuje določeno mero ogljikovih hidratov, proteinov, maščob, mineralov, vitaminov in podobno. Različni proizvajalci omenjene prehrane se zato zelo potrudijo, da vključijo vse nujno potrebne elemente v svoje proizvode. Zadnja leta je vedno bolj poznana zdrava hrana za pse po BARF metodi hranjenja. To je akronim za surov način prehranjevanja, ki je zelo podoben načinu prehranjevanja pasjim prednikom volkovom.

Kaj je BARF način hranjenja za pse?

Današnji psi so potomci volkov. Zato imajo zelo podoben prebavni sistem svojim starodavnim prednikom. To pa tudi pomeni, da potrebujejo enako prehrano za zagotavljanje svojega zdravja in visokega nivoja energije. Zagotavljanje zdrave hrane za pse je ključnega pomena za vsako pasmo, saj kot omenjeno, si delijo značilnosti prehranskih potreb volkov. Tukaj pa kot odlična rešitev nastopi BARF način hranjenja. 

Zdrava hrana za pse za vsako pasmo
Zdrava hrana za pse je ključnega pomena za vsako pasmo, da bodo živeli srečno in dolgo življenje.

BARF prehrana za pse je mednarodna kratica za biološko primerno surovo hrano. Vsebuje veliko mesa, kosti, vampov, hrustanca, kot tudi dodatkov sadja, različna olja, zelišča ter mikro mineralov. Še dandanes sestavo prehrane dopolnjujejo priznani strokovnjaki in znanstveniki s področja prehrane, zoologije in drugih povezanih strokovnih področij.

Papaline vsebujejo veliko koristnih snovi 

Znano dejstvo je, da morska hrana vsebuje številne snovi, ki so zelo koristne za pse. Posebej popularne so papaline, ki so majhne ribe poznane po vsem svetu.

Psi obožujejo papaline, ki so zdrav nadomestek za druge priboljške in nagrade za pse.

Imajo zelo visok nivo koristnih hranilnih elementov, kot so omega-3 olja in različne maščobe, ki ugodno vplivajo na pasji živčni sistem, prebavo in ožilje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *