H4 LED avtomobilske luči in njihove največje odlike

H4 LED avtomobilske luči

Z razvojem tehnologije na področju razsvetljave je vse več avtomobilov opremljenih s sprednjimi in zadnjimi lučmi v LED tehniki, kar je posledica vseh izjemnih prednosti, ki jih imajo žarnice LED v primerjavi z običajnimi žarnicami. 

Žarnica H4 LED, primerna za avtomobile, vsebuje 4 LED enote in zagotavlja še bolj koncentrirani svetlobni snop. Vsebuje tudi visoko hitrost ventilatorja, odlikuje pa jo tudi vodotesno oblikovanje, ki je odporno na različne vremenske razmere. H4 LED žarnice so proizvedene v skladu z direktivi CE in RoHs, za cestno uporabo pa je H4 LED luči za avto potrebno homologirati, za kar poskrbite na tehničnem pregledu vašega avtomobila.

Ključne prednosti H4 LED

Kot ena od podvrste avtomobilskih led luči imajo H4 LED avtomobilske luči – vrsta ustrezne žarnice je zapisana v navodilih, ki so priložena vsakemu avtomobilu, saj mora žarnica ustrezati predpisani obliki in modelu avtomobila, običajno veliko daljšo življenjsko dobo kot vse ostale navadne žarnice, obenem pa so tudi cenovno dostopne in v več pogledih priročne za lastnika vozila. 

H4 LED avtomobilske luči
H4 LED avtomobilske luči nudijo boljšo svetilnost

Tudi življenjska doba H4 LED avtomobilskih luči je veliko daljša od življenjske dobe navadnih H4 žarnic, in sicer približno za 15.000 ur v primerjavi s 1.000 urami, ki jih premorejo navadne H4 žarnice. Tudi cenovno niso nujno dražje od navadnih H4 žarnic, saj je vse odvisno od kvalitete, tako cena variira od parih evrov pa vse tja do nekje 100 evrov. Čeprav so bolj kvalitetne morda nekoliko dražje od navadnih, so vseeno cenovno dostopne in v sorazmerju s kvaliteto, saj njihova vzdržljivost več kot odtehta stroške.

Svetilnost in vzdržljivost

H4 LED avtomobilske luči nudijo drugačno svetilnost od navadnih H4 luči, zato bo vaša vožnja ponoči in ob mraku posledično bolj prijazna vašim očem in vidnost cestišča bo boljša, poleg tega pa bo vaš avtomobil tudi vizualno še privlačnejši. Žarnice s tovrstno svetilnostjo so primerne za različno zahtevne terene, med drugim tudi za off-road.

Video: H4 LED žarnice – Navodila

S tovrstnimi avtomobilskimi lučmi boste delovali tudi okolju prijazneje, saj je njihova poraba električne energije občutno manjša v primerjavi z navadnimi H4 žarnicami. Tako so H4 LED luči za avto občutno bolj varčne, saj električno energijo črpajo iz akumulatorja avtomobila.