Kakšna je razlika med mokro in suho pasjo hrano?

Ena od večjih razlik med mokro in suho pasjo hrano je tudi v sami energijski vrednosti. Psi lahko s pomočjo suhe hrane, na primer briketov, zaužijejo veliko kalorij, in to v manjših količinah. Če bi želeli doseči približno enako vrednost z mokro pasjo hrano, bi moral pes zaužiti dvakrat ali celo do trikrat več mokre hrane.

Največje prednosti mokre hrane za pse

Mokra hrana ima kar nekaj prednosti. Medtem ko je suha hrana cenovno dostopnejša, je bolj čista in z njo lažje ravnamo, so koristi mokre pasje hrane predvsem v osredotočenosti na žival. Če bi pasji prijatelji sami izbirali hrano, bi se verjetno večina med njimi odločila za mokro hrano. Mokra hrana jim namreč zaradi bolj intenzivnega vonja in okusa precej bolj prija.

Mokra hrana za pse
Mokra hrana za pse ponuja številne prednosti, vključno z visoko vsebnostjo vode za hidracijo, večjo privlačnostjo okusa in teksture, ter lahko prebavljivostjo za optimalno zdravje vašega psa

Pozitiven učinek na pse ima mokra hrana tudi zaradi dodatnega vnosa vode. Posledično številni kužki lahko s pomočjo takšne hrane lahko pokrijejo svoje dnevne potrebe po tekočini. Posledično je mokra hrana za pse posebej priporočljiva za tiste kosmatince, ki čez dan ne pijejo ravno veliko.

Mokra pasja hrana je prav tako boljša izbira za tiste živali, ki so nagnjeni k debelosti. To velja za pse z večjim apetitom, ki torej radi pojejo precej preveč. Takšne vrste psov praviloma svojo telesno težo lahko dobro vzdržujejo z mokro hrano. Predvsem zaradi nižje energijske vrednosti hrane psi lahko uživajo v obroku, ne da bi ob tem presegli svoje kalorijske potrebe.

Dobrodošli vitamini za pse

Vitamini za pse so ravno tako kot minerali in elementi v sledeh zelo potrebni za živali. Če torej svojemu kosmatincu želite zagotoviti zdravo, aktivno pa tudi vitalno življenje, je ključnega pomena izbrati dovolj kakovostno hrano, ki so ji dodani še vitamini.

Prehranjevanje psa z jabolki in lubenicami. Kako in zakaj?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *