Prednosti nevidnega zobnega aparata

Neravni ali slabo poravnani zobje lahko vsakemu posamezniku vzamejo samozavest. Poleg tega pa imamo zelo oteženo primerno čiščenje, kar lahko privede do resnih bolezni. To ima lahko za posledico bolezen dlesni, kosti ter izgubo zoba. Vse to pa lahko popravimo z zobnim aparatom, ki pa ne izgleda vedno najbolje. Nevidni zobni aparat pa je boljša izbira, saj nam prinese številne prednosti pred tradicionalno izbiro. Poglejmo si vse prednosti nevidnega zobnega aparata in kako nam lahko pomaga do popolnega nasmeha.

Boljši nasmeh

Navadni zobni aparati izgleda dokaj neprivlačno. Narejen je iz kovine in drugih materialov, ki nas lahko ovira pri vsakodnevnem življenju. Poleg tega pa vsi takoj opazijo, da imamo nekaj pritrjeno na zobeh. Nevidni zobni aparat pa je skoraj neopazen. Izgleda, da oseba, ki ga nosi, ima čisto naraven nasmeh. Tako se lahko bolje počutimo v družbi naše družine in prijateljev, saj nihče ne opazi, da nosimo zobni aparat.

Večje udobje ob nošnji

Nevidni zobni aparat, potem, ko je nameščen, ga lahko odstranimo. Odvisno je seveda od modela in napotkov zdravnika. Tako ga lahko očistimo ali si olajšamo konsumpcijo hrane in pijače. To ima tudi močan pozitiven psihološki učinek na osebo, ki nosi aparat, saj ima pod nadzorom nošnjo aparata. Obenem pa je zdravljenje tudi hitrejše, saj lahko aparat in zobe bolje očistimo.

Hitrejša doba okrevanja

Tradicionalni zobni aparati imajo dokaj dolgo dobo zdravljenja. To pomeni, da jih lahko nosimo tudi več let. To je lahko mukotrpna izkušnja, saj se težko navadimo na občutek kovine v ustih in pogledov neznancev. Nevidni zobni aparat pa je bolj učinkovit, saj ga zobozdravnik lahko bolje prilagodi potrebam pacienta. To pomeni, da lahko naše zobe veliko hitreje popravimo, kot pa z navadnim aparatom.

Varnost uporabe

Kovinski zobni aparati so lahko dokaj nevarni za nošnjo. Vsebujejo ostre robove ter so težki. Vse to nam lahko poškoduje zobe, če nismo previdni ob uporabi. Nevidni zobni aparat pa ne vsebuje ostrih robov ter ne pušča poškodb na zobeh in dlesnih uporabnika. Tako se izognemo nastanku kariesa, udrtin, vnetja dlesni in drugih poškodb.

Dejstvo pa je, da potrebujemo strokovnjaka, ki nam bo znal najbolje svetovati. Priporočamo obisk spletne strani zobozdravstvo-škorjanc.com, kjer imajo vrhunske zobne aparate ter zobozdravnike, ki nam bodo pomagali.

Okulist je specialist oftalmologije- vede o očesu in očesnih boleznih. Na očesni kliniki ali v očesni ambulanti v okviru zdravstvenih domov potekajo očesni pregledi. Preberite več v naslednjem članku …

Zdravilni učinki zelišča He Shou Wu. V prvi vrsti se He Shou Wu uporablja zlasti za ščitenje in krepitev dveh glavnih čistilnih organov – jeter in ledvic. Preberi več …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *