VPS hosting v svojih značilnostih in prednostih

Virtualni privatni strežnik je izoliran virtualni stroj na fizičnem strežniku pri ponudnikih spletnega gostovanja. Na enem fizičnem strežniku je lahko ustvarjenih na ducate virtualnih privatnih spletnih gostovanj, vendar je njihovo število odvisno od specifikacij fizičnega strežnika. VPS hosting uporabniku ponuja svoj IP naslov in svoj operacijski sistem, pri čemer uporabniki dostopajo do te navidezne naprave tako, da lahko namestijo katero koli programsko opremo, katera deluje na operacijskem sistemu virtualnega privatnega strežnika.

Gostovanje na virtualnem privatnem strežniku predstavlja način za izgradnjo spletne strani na strežniku in pri tem ponuja več moči, varnosti in stabilnosti. Uporabnikom so sicer na voljo različna gostovanja, med drugim tradicionalno deljeno gostovanje in zelo dragi namenski strežniki, ki jih največkrat uporabljajo v velikih organizacijah. Virtualni zasebni strežniki pa ponujajo najboljše lastnosti iz obeh svetov.

Primerjava virtualnega zasebnega strežnika z deljenim gostovanjem

Če pri uporabi tradicionalnega deljenega gostovanja za eno od spletnih strani na strežniku nenadoma potrebujemo veliko virov ali pa je stran nekako ogrožena, tedaj bo to vplivalo tudi na druga spletna mesta na strežniku. Ta spletna mesta bodo zato slabše delovala in njihova hitrost nalaganja bo počasnejša.

Takšni dogodki pa le redko vplivajo na spletna mesta povezana v spletno gostovanje na virtualnem zasebnem strežniku. Virtualni zasebni strežnik je namreč v svojem okolju povsem izoliran in svojih virov ne deli na enak način kot jih delijo deljena gostovanja. VPS hosting je podprt z lastnim pomnilnikom RAM, skladiščenjem in operacijskim sistemom.

Gostovanje spletnih strani na različnih strežnikih

Uporaba virtualnih privatnih strežnikov na konkurenčnih trgih

Počasne hitrosti nalaganja ne bodo imele velikega vpliva na čas nalaganja pri minimalnih statičnih spletnih straneh, kjer je vsebina večinoma samo v obliki besedil. Takšne spletne strani tudi ne potrebujejo zmogljivejših spletnih gostovanj. Počasna nalaganja na spletnih straneh pa pomenijo izgubo za vse tiste, ki so del konkurenčnega trga. Počasna nalaganja zanje pomenijo izgubo strank in posledično prihodkov, zato je gostovanje na virtualnem privatnem strežniku nujno potrebno. Vsaka spletna stran pa potrebuje gostovanje.

Uporaba virtualnih zasebnih strežnikov pri spletnih trgovinah

VPS hosting je pomemben za podjetja, katera ponujajo spletno trgovino in uporabljajo CRM, ERP in CMS. Podjetja se tako lahko osredotočijo le na prodajo svojih produktov, pri tem pa jim ni potrebno skrbeti za upravljanje spletnega gostovanja. Poleg tega jim ponudnik spletnega gostovanja nudi popolno podporo, še posebej ob morebitnih težavah pri gostovanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *