Prednosti ogrevanja doma s klimo

Ogrevanje s klimo je zelo učinkovito

Zadnja leta je moč opaziti vedno bolj napredne klimatske naprave, ki porabijo zelo malo električne energije. Veliko ljudi jih namesti v svoj dom, ko se bližajo poletni meseci, saj nam nudijo odlično hlajenje. Pogosto pa se uporabniki ne zavedajo, da je ogrevanje s klimo tudi zelo učinkovito. Obenem pa bomo deležni tudi drugih prednosti, kot je nadziranje nivoja vlage v prostoru, ki nam jih klasična grelna telesa ne morejo ponuditi. Dobro je, če poznamo nekatere glavne značilnosti, ki jih pridobimo z ogrevanjem preko klimatske naprave, preden se podamo v nakup.

Odstranimo vlago iz našega doma

Zimski čas pogosto zaznamuje visoka vlaga ozračja. Ker pa ne odpiramo oken in vrat tako pogosto, kot poleti, se v naši hiši prične nabirati velika količina vlage. Ljudje pogosto mislijo, da je mogoče znižati stopnjo vlage z vklopom radiatorjev, kaloriferja in drugih grelnih teles. Temu ni tako. Res je, da je mogoče znižati občutek vlage, saj jo segret zrak lahko sprejme več.

Ogrevanje s klimo kuhinjskega prostora
Ogrevanje s klimo odstrani vlago

V resnici pa moramo vlago odstraniti iz prostora, če nočemo, da se pričnejo nabirati plesen, neprijetne vonjave ipd. To ne moremo storiti z radiatorjem ali drugo napravo. Ča pa naš dom ogrevamo s klimo, pa ne bomo imeli te težave. Klima vsebuje izredno napredne senzorje, ki neprestano merijo količino vlago v zraku. Po potrebi jo zmanjšajo ali povečajo. Za človeško bivanje je idealna količina vlage nekje med 50-60% in nič več.

Klima porabi minimalno električne energije

Moderne klimatske naprave uporabljajo inverter tehnologijo. To pomeni, da privarčujejo pri delovanju, neglede na to ali hladijo ali pa grejejo naš dom. Če smo se odločili za ogrevanje s klimo, potem moramo vedeti, da naprava ne bo neprestano delovala. Ko se bo prostor segrel, se bo ogrevanje izklopilo. To lahko opazimo, ko se zunanja enota izklopi oziroma preneha delovati, notranja enota pa samo meša in čisti zrak.

Koliko energije porabi 1,5-tonski inverter AC v 24 urah? Eksperimentirajte.

Padec temperature pa bo povzročil, da se klima spet prižge in segreva naš dom. Najbolj priporočeno je, da imamo napravo neprekinjeno prižgano skozi celo leto. Tako zagotovimo čist, udoben in svež zrak v naši hiši.

Zagotovimo primerno ogrevanje s klimo

Nakup klimatske naprave je dokaj enostaven proces. Če izberemo možnost montaže, to zajema osnovno montažo na steno in napeljavo odvodnih cevi. Moramo pa se zavedati, da če se nameravamo ogrevati s klimo, da so priporočljive dodatne priprave. Če nastopi obdobje zelo nizkih temperatur, se lahko zgodi, da bo odvečna voda v odvodnih ceveh zmrznila. To lahko sčasoma poškoduje našo klimatsko napravo. Nove klime podpirajo možnost namestitve grelnega kabla v cevi. Tako, da nikoli ne pride do zamrzovanja cevi pri delovanju pozimi. Najbolje je, da se osebno pogovorimo in sporočimo želje monterjem oziroma prodajalcem preden kupimo klimatsko napravo.