Motoristične jakne in druga oblačila za ljubitelje jeklenih konjičkov

Motoristične jakne

Kar nekaj vas je, ki se v toplejšem letnem času radi usedete na svoj jekleni konjiček. In ker mora biti vožnja ne samo dovolj prijetna in udobna, temveč tudi kar se da varna, morate na pot oditi primerno opremljeni. To ne pomeni samo dobro poskrbeti za svoj motor, temveč tudi zase.

Med drugim je ključnega pomena, kakšna motoristična oblačila in obutev vas bo spremljala med vožnjo. Pomembna je tako izbira kakovostne motoristične jakne, hlač in drugih kosov opreme, ki dobro skrbijo za vašo zaščito.

Najbolj priljubljene so moto jakne iz usnja

V prav nobenem primeru vam navadna jakna ne bo tako dobro služila na motorju, kot kakovostna motoristična jakna. Motoristične jakne so namreč posebej zasnovane za uporabo na jeklenem konjičku. Na trgu sicer lahko izbirate med več vrstami takšnih jaken, a daleč najbolj priljubljena izbira so zagotovo moto jakne iz usnja.

kakovostne motoristične jakne
Usnje je najboljši material, ko gre za zaščito pred trkom in večjimi poškodbami. Nenadna zaustavitev pri visoki hitrosti lahko povzroči drsenje po cesti, usnjena motoristična jakna pa vas bo dobesedno varovala, saj bo preprečila morebitne težke odrgnine.

Motoristične usnjene jakne so narejene iz prav posebne izdelave. Modna moto jakna iz usnja je izdelana namreč iz bolj tankega usnja, ki posebej dobro poskrbi za prijetno nošenje in seveda za veliko mero dobre zaščite ter varnosti.

Tekstilne jakne za motor

V primerjavi z usnjenimi jaknami za motor so cenovno precej ugodnejše takšne, ki so narejene iz tekstila. Zanje je značilno, da motoristu lahko zagotovijo prav tako dobro zaščito.

  • Obenem tudi dovolj dobro dihajo in so vremensko izjemno vsestranske.
  • Tekstilna moto jakna je znana tudi po tem, da v primerjavi z drugimi vključuje še več podlog.
  • Ko je ozračje nekoliko bolj toplo, lahko brez težav in hitro odstranite termo podlogo ali navadno podlogo.
  • Tekstilna moto jakna se ponaša tudi z izjemno vzdržljivostjo in vsestranskostjo.

Ključna naloga motoristične jakne

V prvi vrsti mora jakna za motor poskrbeti za primerno zaščito. Prav tako pa vam mora takšen kos oblačila ponuditi še dovolj udobno in prijetno vožnjo, in to v prav vseh vremenskih razmerah. Ko so dnevi toplejši, iz jakne lahko odstranite podlogo. V hladnejšem vremenu pa podlogo ponovno namestite nazaj. Tega praviloma ne morete narediti pri povsem običajni jakni, ki jo na primer nosite v prostem času.

Nove vrste motorističnih jaken s posebnimi lastnostmi

Pri nakupu motoristične jakne je pametno biti pozoren še na ščitnike. Moto jakna ima prav posebne žepke, v katere je ščitnike mogoče vstaviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *