Zamenjava ogledala za avto, stekla in ohišja

V primeru, da so zunanja stranska ogledala za avto poškodovana in zato ne morejo opravljati svoje naloge, jih moramo v čim krajšem času zamenjati, saj predstavljajo pomemben pripomoček pri vožnji, kjer vozniku omogočajo jasen pregled na cestno dogajanje. Brez njih je vožnja lahko nevarna, saj voznik ne vidi na cesto oziroma promet za sabo, kar je še posebej pomembno pri prehitevanju, vključevanju in parkiranju.

Zunanja bočna ogledala za avto moramo zamenjati, če je na njih močno razpokano, manjkajoče ali popačeno steklo ter kadar celotno ohišje z zrcalom visi iz električnih kablov ali pa je le-to tako poškodovano, da ga bodisi ne moremo premakniti bodisi je povsem odpadlo. V nekaterih primerih zato lahko dokupimo le posamična stekla ali ohišja, v drugih primerih pa je potrebno kupiti posamičen avto del oziroma mehanizem zrcala s steklom, ohišjem in morebitnimi smerniki.

Zamenjava stekla in ohišja na stranskem avtomobilskem zrcalu  

Kadar so zunanja bočna ogledala za avto le nekoliko popraskana in podrsana, lahko zamenjamo le zunanje ogrodje oziroma ohišje, ki ga po naročilu pobarvamo v ujemajočo se barvo našega avtomobila. Ohišje zrcala je precej enostavno namestiti, poleg tega pa so ti avto deli običajno tudi cenovno ugodni, zato zamenjava ne predstavlja velikega stroška.

Kadar je na stranskem zunanjem avtomobilskem zrcalu počeno, razbito, popraskano in drugače poškodovano le steklo, tedaj lahko zamenjamo le ta posamičen avto del. Pri tem lahko izbiramo med belimi ali modrimi stekli, ogrevanimi ali neogrevanimi stekli ter ravnimi, konveksnimi oziroma izbočenimi stekli ter asferičnimi stekli, ki so bolj ploska in zato bolj estetska.

Zamenjava celotnega avto dela z ohišjem in steklom

Če je avtomobilsko zunanje bočno zrcalo močno poškodovano zaradi silovitega udarca, je potrebno zamenjati celoten avto del, vključno z ohišjem, steklom in mehanizmom delovanja. Pri tem namestitev novega zrcala za avtomobil opravi strokovnjak, saj ga sami ne bomo mogli zamenjati. Mehanik namesti tako zrcala, ki delujejo na ročni pomik kot stranska zrcala, ki delujejo na električni pomik. Ob nakupu novega avto dela oziroma stranskega zrcala za avtomobil lahko izbiramo med različnimi stekli in ohišji. Pri ohišjih lahko izbiramo med kromiranimi in črnimi ohišji ali ohišji za lakiranje.

Ogledala za avto, ki jih lahko naročimo in kupimo za specifičen model in tip avtomobila v spletni trgovini Silux z rezervnimi avto deli, imajo še veliko dodatnih lastnosti, kot je na primer dodatna osvetlitev, detektor mrtvega kota, stranska zrcala za namestitev kamere, antene, senzorja za temperaturo in rumenih ali belih smernikov.

DPF filtri za avto so že vrsto let obvezen del izpušnih sistemov avtomobilov z dizelskimi motorji, saj edini (dokaj) učinkovito očistijo saje oziroma trdne delce iz izpuha dizelskih avtomobilov.  Preberi več …