Prav vse domene po ugodnih cenah

Pri izbiri domene danes obstaja toliko različnih končnic. Katere med njimi so najcenejše? Če vam je namreč vseeno, katero končnico ima url naslov vaše spletne strani, potem se vam splača izbrati tisto, ki je najcenejša. Vendar pa so v resnici cene za enoletni zakup domene tako nizke, da se vam o tem splača razmišljati le v primeru, da imate v lasti celo kopico spletnih strani. V primeru samo ene ali dveh spletnih strani pa je strošek za registracijo in zakup domene enostavno zanemarljiv. Zaradi tega vam ni treba kaj preveč pomišljati, ampak se pogumno odločite za nakup domene, ki jo želite!

Katero končnico domene izbrati?

Na voljo je toliko različnih končnic za domene, da se je kar težko odločiti, katero izbrati. Kot že rečeno, cena registracije domene načeloma ne sme biti dejavnik pri izbiri, zagotovo pa je pomemben dejavnik to, komu bo namenjena vaša spletna stran. Če bo ta usmerjena le na slovenski trg, potem je treba izbrati temu primerno končnico domene, če bo namenjena tudi tujim obiskovalcem, pa jo je treba prilagoditi temu dejavniku.

Nekoč je za najboljšo izbiro v primeru, da je bila spletna stran namenjena tudi tujim obiskovalcem, veljala predvsem končnica .com. Danes je ta sicer še zelo pogosta, ko je neka spletna stran namenjena mednarodnem trgu, vendar pa vedno bolj pogosta postaja tudi končnica .eu. Slednja je namenjena trgom Evropske unije, seveda pa se lahko odločite tudi za končnico domene posamezne države, na katere trg vstopate. Možnosti je tako res veliko in pri vsaki spletni strani je treba razmisliti, katera varianta bi bila v tem primeru najbolj ustrezna.

Pri nakupu spletnih storitev izkoristite akcije!

Spletne domena ima sicer res nizko ceno, a kaj, ko je zraven treba zakupiti še spletno gostovanje. To je navadno nekoliko dražje od domene, a prav drago za neko običajno spletno stran, ki ne zasede veliko prostora na strežniku, pa tudi ne bi smelo biti. Podjetja, ki imajo na voljo spletne storitve, velikokrat ponujajo tudi različne akcije, v katerih lahko domene, gostovanje in druge spletne storitve dobite še po veliko bolj ugodni ceni, kot običajno. Zaradi tega se take akcije več kot splača izkoristiti!