Kako izbrati ustrezno obliko jedilne mize?

Kuhinja in jedilnica sta pomembna prostora v hiši ali stanovanju, saj se tu družine in prijatelji družijo ob jedi in pijači. Pri izbiri najbolj ustrezne jedilne mize pa je potrebno upoštevati nekatere dejavnike, ki obsegajo ujemanje stilov z ostalim pohištvom, ujemanje materialov in barv ter funkcionalnost. Če je osrednje pohištvo v jedilnici podaljšek naše kuhinje ali dnevne sobe, obstaja velika verjetnost, da bomo to pohištvo uporabljali tudi za druga opravila, na primer pri pripravi hrane in pisanju domačih nalog.

Pri izbiri osrednjega pohištva v jedilnici pa je potrebno razmisliti tudi o merah oziroma velikostih, pri čemer se vprašamo po tem, koliko gostov v povprečju gostimo, koliko je družinskih članov ter koliko prostora imamo na voljo. Pri tem pa lahko izbiramo tudi med različnimi oblikami.

Različne oblike osrednjega pohištva v jedilnici in kuhinji

Oblika kuhinjske mize je pomembna pri ustvarjanju sloga v jedilnici in kuhinji, pri čemer mora biti tudi funkcionalna, glede na različne potrebe. V nadaljevanju opisujemo dve različni obliki, ki sta:

  • Okrogla oblika
  • Pravokotna oblika

Okrogla oblika osrednjega pohištva v jedilnici

Okrogle kuhinjske mize dobro delujejo v majhnih jedilnicah in manjših prostorih, ki imajo kvadratno obliko. Okrogla oblika površine pohištva v jedilnici in kuhinji ustvarja prijetno in intimno okolje, zato je to najboljša oblika za manjšo skupino ljudi. Prevelike okrogle površine pa ustvarjajo veliko razdaljo med ljudmi, ki sedijo nasproti drug drugega. Prav tako vam pridejo prav LED žarnice E27, ki imajo možnost zatemnitve svetlobe, To nam omogoča nadzor nad osvetlitvijo v prostoru.

https://www.youtube.com/watch?v=Nqd_UiqaK6M

Pravokotna površina pohištva je najpogostejša oblika v jedilnici

Pravokotne jedilne mize predstavljajo najpogostejšo obliko, saj je večina jedilnic pravokotnih mer, kar pomeni, da sta dve steni krajši ali daljši od drugih dveh sten. Pravokotno pohištvo v jedilnici je tudi bolj prilagodljivo, saj pogosto prihaja s takšnimi nogami, ki podaljšujejo celotno dolžino. Pravokotna oblika površine prav tako predstavlja odlično izbiro takrat, kadar gostimo več kot štiri osebe.

Čudovite pravokotne kuhinjske mize iz kakovostnega iverala lahko najdemo v spletni trgovini www.volino.si,  kjer lahko poiščemo tudi jedilniške stole, ki se v slogu in materialih ujemajo z ostalim pohištvom v jedilnici in kuhinji.

Preberite naslednji članek: Stropna svetila predstavljajo svetle točke bivalnih prostorov

Izjemno pomembno vlogo v notranjih bivalnih prostorih imajo stropna svetila. Stropna svetila so lahko pritrjena tik ob stropu, ali pa so viseča. Med najbolj priljubljena viseča svetila so različni lestenci, ki nam poleg tega, da nam nudijo svetlobo, tudi polepšajo naš prostor.

Če želite delo opraviti kvalitetno a ne želite v ta namen kupiti profesionalnega orodja, je za vas najem orodja idealna rešitev. Preberi več …